Kenapa Proses Bakar Lemak Begitu Mencabar Untuk Wanita Tertentu?

Wanita Mula Perimenopaus Seawal Usia 35

Perimenopaus menandakan permulaan penurunan hormon yang akan mempengaruhi kadar metabolisme. Uruskan berat badan dengan lebih berkesan dengan memahami perubahan hormon TANPA bergantung pada

❌ pengurangan pemakanan
❌ bersenam
❌ pengiraan kalori masuk dan keluar

SAYA INGIN BELAJAR LEBIH LANJUT TENTANG HORMON DAN PENURUNAN BERAT BADAN!

100

Gejala Perimenopaus & Menopaus

  Terdapat 100 Gejala Perimenopaus & Menopaus yang boleh dialami oleh wanita berusia 35 tahun ke atas yang memberi impak kepada  

Sistem Imun

Otak

Usus

Muskulosketel

(tulang, sendi, otot, ligamen, tendon)

Rawan

Seks

Tanda-Tanda

Wanita Umur 35 Tahun Ke Atas Sedang Mengalami Perimonopaus / Menopaus

Insomnia

Perubahan Mood

Kemurungan

Hilang Libido

Panas Badan

Haid Tidak Teratur

Ketidakselesaan / Kekeringan Faraj

Peluh Malam

Osteoporosis

Inkontinen Urin

Jangkitan Kencing

Kanser Payudara

Sakit Payudara

Kenaikan Berat Badan

Fibroid

Peningkatan Usia

Mengalami Sebarang Simpton di Atas?
Bersedia untuk ketahui tentang kunci penurunan hormon?

JANGAN KHUATIR! Kami sediakan kelas online hanya 4 JAM untuk anda memahami tentang HORMON!

Sertai kami pada bulan JULAI (pending time) melalui aplikasi Zoom

Hormon: Kunci Penurunan Berat Badan Yang Hilang bagi Wanita berusia 35 tahun ke atas

Apa Kaitan Hormon dan Penurunan Berat Badan

Hormon adalah pendorong utama peningkatan metabolisme yang membantu membakar lemak dalam tubuh badan

Hormon berkait rapat dengan metabolisme iaitu proses di mana tubuh mengubah makanan menjadi tenaga untuk aktiviti harian

Hormon yang tak seimbang boleh pengaruh metabolisme dan mengganggu proses penurunan berat badan tubuh dalam mengubah makanan menjadi tenaga untuk aktiviti harian

Tahukah Anda?

Semakin ⬆️ lebihan lemak,
Semakin ⬇️ metabolisme!

Metabolisme antara faktor penting yang dapat membantu capai & kekal berat badan ideal. Hormon pula mempengaruhi di mana lemak kita berkumpul.

Bagi wanita yang berusia 35 tahun ke atas, PENURUNAN HORMON adalah NORMAL. Matlamat untuk mencapai berat badan yang diinginkan TIDAK LAGI mencukupi dengan sekadar mengira kalori dan bersenam. Oleh itu, pentingnya wanita berumur 35 tahun ke atas untuk belajar tentang hormon.

SAYA BERMINAT UNTUK BELAJAR TENTANG HORMON!

Sila ambil quiz ini untuk mengetahui jika anda mempunyai masalah ketidakseimbangan hormon!

Uji tahap keseimbangan hormon anda dengan kuiz ini!


Terima kasih kerana menjawab kuiz.Terokai rahsia hormon dan berat badan di Masterclass Balance & Burn 4 JAM SAHAJA!

  Program kami direka khas untuk memahami KEPERLUAN BADAN WANITA dan bagaimana HORMON MEMPENGARUHINYA! Dengan yuran serendah RM19, anda akan mendapat asas ilmu sepanjang hayat...... 

Info Penting Tentang

Hormon yang mempengaruhi metabolisme dan penurunan berat badan

Info Penting Tentang

4 Peringkat Metabolisme sepanjang hayat manusia dan faktor yang menurunkan metabolisme

Info Penting Tentang

Hormon dan lemak perut

Info Penting Tentang

6 strategi untuk perbaiki hormon dan pembakaran lemak yang pantas

Info Penting Tentang

6 langkah perbaiki hormon

Mulakan Perjalanan Transformasi Badan!

Misi kami di Aafiya Life ialah membantu anda mencapai tahap kesihatan yang terbaik!

SAYA NAK DAFTAR SEKARANG!

Jika Kami Boleh, Anda Pasti Boleh!

 • Certified Health & Nutrition Life Coach
 • Certified Natural & Nutrition Healing
 • Stress Management for Better Living
 • Self-Control Psychology & Weight Loss

Jika anda tak berpuas hati, kami pun tak puas hati. Jadi kami akan refund wang anda 100%! Kami tidak mengesyorkan Program Fat Loss Accelerator & Transformasi Badan jika anda hamil atau menyusu.

SAYA INGIN DAFTAR MASTERCLASS SEKARANG

Jika Kami Boleh, Anda Pasti Boleh!

Siapa Kami & Bagaimana Kami Membantu Anda

Aafiya Life diasaskan oleh 2 wanita mempunyai misi untuk membantu anda mendapatkan tahap kesihatan yang terbaik. Kenali kami di sini!

Coach Haz @ Aafiya Life Co-Founder

Real Food is the Real Medicine

Saya Hazlina Churai Mee, berumur 48 tahun, ketinggian 175 cm, telah berjaya menurunkan berat badan saya dari 76-78 kg ke 61 kg. Sepanjang 3 tahun berkecimpung dalam bidang ini, saya berjaya mengekalkan berat badan sebanyak 61 kg.

Saya merupakan seorang Jurulatih Kesihatan & Pemakanan Yang Diperakui. Kini saya berazam untuk membantu para wanita di luar sana yang ingin mendapatkan berat badan yang ideal. Tiada apa yang mustahil!

Setelah beberapa bulan saya capai berat badan ideal, saya diuji dengan masalah ketumbuhan ovari. Oleh kerana saya mengalami komplikasi sewaktu pembedahan yang terdahulu, maka doktor tidak mahu mengambil risiko dengan melakukan pembedahan untuk kali yang ke-4. Saya tak mengalah dan buat research sendiri. Saya dapati ada 2 cara yang boleh merawat penyakit saya iaitu dengan puasa cara autophagy dan makan plant-based food.

Selepas 3 bulan, saya berjumpa pakar sakit puan kembali. Result CT Scan menunjukkan endo saya masih ada tapi telah mengecil. Kesemua pengalaman ini telah membuka mata saya. Real Food is the Real Medicine.


Suzana @ Aafiya Life Co-Founder

You can eat a healthy diet and exercise daily, but until you deal with the mess in your head and address your past traumas, your body won't fully heal

Saya memulakan perjalanan menurunkan berat badan melalui diet makanan berasaskan tumbuhan selama 2 minggu. Tetapi ia bukan diet yang ingin saya jalani untuk jangka masa panjang. Selepas 2 minggu, saya teruskan misi turun berat badan melalui pengambilan makanan “clean whole food” secara intuitif, mengikut selera. Pemakanan saya berbeza-beza dan menyelerakan, dan saya tetap turun berat badan. Apabila mencapai berat badan yang ideal, saya mampu mengekalkannya tanpa mengamalkan diet sama sekali.

Ketika rakan saya Hazlina, berkongsi kajian berdasarkan wanita seharusnya makan berdasarkan keperluan hormon mereka, saya sedar cara permakanan saya dipengaruhi hormon sendiri yang menyebabkan saya makan berdasarkan keinginan saya pada tempoh tertentu dalam sebulan.

Falsafah Aafiya Life adalah untuk kembali kepada yang perkara asas. Sebagai kaum wanita, kita harus mengambil makanan yang sesuai dengan keperluan semula jadi tubuh kita. Itulah sebabnya kita mempunyai fasa kitaran haid yang berbeza dan mengapa kita merasa berbeza dalam setiap fasa. Dengan pandangan ini, kami ingin menyebarkan mesej penting ini kepada semua wanita di Malaysia. Oleh itu, terciptalah Blossom.

Peserta Blossom kami yang lepas sememangnya telah berkembang menjadi seakan-akan bunga mekar yang indah. Mereka telah berubah secara fizikal, emosi dan rohani. Sebilangan besar dari mereka telah mencapai berat badan ideal dalam masa beberapa bulan, ada juga yang tidak percaya bahawa sekarang berat badan mereka turun sehingga separuh daripada awal tahun ini.

Visi kami adalah untuk mengembalikan semula kekuatan wanita seperti yang telah ditakdirkan oleh alam. Dengan Blossom, kami ingin mewujudkan ruang bagi wanita untuk melangkah ke arah kewanitaan mereka secara asli, menjalani gaya hidup yang bersemangat dan sihat sambil menerapkan peranan masing-masing dalam kehidupan.

Program Aafiya Life bukan perubatan; ia tidak dimaksudkan untuk mendiagnosis, merawat atau menyembuhkan penyakit atau keadaan perubatan. Program direka khas untuk individu bagi mendapatkan bimbingan dan pengetahuan untuk mencapai target peserta melalui pemakanan. Program tidak sesuai untuk wanita hamil.

DENGAN MEMBUAT PEMBAYARAN YURAN PROGRAM YANG DITAWARKAN DI LAMAN WEB  INI ANDA BERSETUJU UNTUK TERIKAT OLEH TERMA DAN SYARAT DI BAWAH

 1. Aafiya Life adalah jenama oleh Ruang Mekar Sdn Bhd. Dalam terma dan syarat  ini Ruang Mekar Sdn Bhd dikenali sebagai “Syarikat” dan Program -program yang dijalankan Aafiya Life 5 dikenali sebagai “Program” 
 2. Orang yang mendaftar dalam Program ini dikenali sebagai “Peserta”
 3. Syarikat berhak: i) untuk menangguhkan atau membatalkan program sekiranya bilangan peserta tidak memenuhi bilangan minimum untuk dimulakan. Jumlah minimum akan ditentukan oleh Syarikat dari semasa ke semasa. Sekiranya Program dibatalkan, bayaran balik sepenuhnya akan diberikan. ii) untuk menjadualkan semula atau menangguhkan aktiviti dan / atau mengganti pelatih dan / atau pemberian bonus tanpa pemberitahuan terlebih dahulu. Setiap sesi yang ditangguhkan akan diganti dengan sewajarnya dan dikemas kini kepada Peserta
 4. Peserta dinasihatkan untuk berunding dengan profesional kesihatan dan perubatan mereka sebelum memulakan sebarang Program.
 5. Syarikat tidak akan bertanggungjawab atas kecelakaan atau kecederaan kepada Peserta sepanjang keseluruhan program. Peserta dengan ini, melepaskan Syarikat, dari segala dan semua liabiliti, tuntutan, atau tuntutan yang timbul dari atau berkaitan dengan Program.
 6. Program adalah sah selama tempoh yang dimakumkan di dalam website Aafiya Life dan TIDAK akan ada pelajaran penggantian atau bayaran balik untuk kelas yang tidak dihadiri atas sebab apa pun. Bayaran dikenakan untuk akses Program pada setiap intake dengan kadar yang ditawarkan pada masa tawaran dibuat, mengikut ketetapan Syarikat
 7. Peserta perlu ambil perhatian bahawa keputusan individu berbeza-beza. Syarikat tidak menjamin hasil tertentu untuk penyertaan. Kejayaan peserta mencapai hasil yang baik adalah daripada faktor niat, motivasi, dan komitmen Peserta.  Hasil berbeza mengikut setiap individu bergantung kepada komitmen Peserta dengan Program.
 8. Semua maklumat yang dikongsi dalam kumpulan tertutup / peribadi oleh Syarikat sama ada dalam Kumpulan Facebook / Kumpulan Telegram (‘Kumpulan’) TIDAK BOLEH dikongsi di luar Kumpulan dengan cara apa pun, kecuali dipersetujui oleh Syarikat.  Peserta DILARANG menyebarkan sebarang intipati program termasuk kandungan modul, ebook, dan perjalanan program tanpa mendapat kebenaran daripada Syarikat. 
 9. Sebarang aktiviti yang dilakukan dalam program ini akan diambil sebagai testimoni Program.  Ini juga bermaksud  Syarikat  boleh  menggunakan informasi /gambar yang diberikan secara penuh atau sebahagian untuk tujuan promosi di mana-mana tempat / kaedah yang difikirkan sesuai oleh Syarikat